Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: ситуацію з Пейзажною алеєю треба вирішити з урахуванням інтересів усіх сторін


Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що ситуація навколо будівництва на Пейзажній алеї у Києві має бути врегульована таким чином, щоб були задоволені всі сторони цього конфлікту. Про це міністр сказав під час години запитань до уряду у парламенті.

«Я вважаю, що в цьому випадку треба шукати таке рішення, яке відповідало б інтересам всіх сторін», – наголосив він.

За словами очільника МЗС, на Пейзажній алеї мають бути знесені всі гаражі, які були незаконно побудовані багато років тому. «Тому захищати від міністерства нічого не треба. Треба думати про те, яким чином повністю перетворити це місце на місце для потреб киян», – сказав Костянтин Грищенко.

Як наголосив міністр, якби не МЗС, то Пейзажну алею вже давно забудували б. «Ще у 2005 році знайшлися б люди з великими ліктями, які б це місце забудували», – додав він.

13 березня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї. Таким чином, на місці скверу і дитячого майданчику на алеї дозволено будівництво багатоповерхового будинку на замовлення МЗС.

15 березня секретар Київради Галина Герега заявила, що влада столиці пропонувала МЗС як альтернативу Пейзажній алеї 10 земельних ділянок, але відомство від пропозицій відмовилося.

Територія Пейзажної алеї у Києві належить до буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Софії Київської.
XS
SM
MD
LG