Доступність посилання

ТОП новини

Бензин і виборча кампанія у США


Ціни на бензин продовжують зростати у США
Ціни на бензин продовжують зростати у США
Нью-Йорк – У Сполучених Штатах у зв’язку з істотним подорожчанням пального, президент Барак Обама запропонував низку заходів, які, на його думку, сприятимуть зниженню ціни. Серед цих заходів – реформа Волл-Стріт для запобігання біржовим маніпуляціям із цінами та скасування податкових пільг нафтовим компаніям.

Безупинне підвищення ціни бензину в Америці стало важливою проблемою не лише для населення країни, а й для політичних діячів. Оскільки нині сезон передвиборної президентської кампанії, обурення виборців дається взнаки на рівні популярності президента, який відчутно знизився. Барак Обама визнав гостроту проблеми.

«Як ви, певна річ, помітили, протягом останніх кількох тижнів ціни на вашій місцевій бензозаправці усе підвищуються й підвищуються. Оскільки це відбувається у рік президентських виборів, підвищується й температура нашої політичної риторики. Для мене тепер найважливішим є те, якою мірою зростаючі ціни впливають на вас», – переконував Барак Обама.

Цей вплив ціни бензину – понад долар за літр – можна побачити, як то кажуть, неозброєним оком. На дорогах стало менше автівок, причому серед них побільшало маленьких моделей, так званих субкомпактних. Їх купують, бо вони економічніші.

Ціна бензину як політична зброя

Президентські кандидати від Республіканської партії звинувачують у дорожнечі бензину президента-демократа і обіцяють змінити стан справ, якщо у новому році до Білого дому в’їде республіканець.

Один з кандидатів, Ньют Ґінґріч, колишній спікер Палати представників Конгресу, обіцяє, що за його президентства бензин коштуватиме менше 50 центів літр. На це Обама відповідає.

Легко обіцяти швидке рішення, коли йдеться про бензинові ціни
Барак Обама

«Легко обіцяти швидке рішення, коли йдеться про бензинові ціни. Такого рішення просто не існує. Ті, хто каже, що існує – це кар’єрні політичні діячі, яким важливе не вирішення проблеми, а те, як отримати ваші голоси», – каже Барак Обама.

Обама пояснює дорожнечу непевністю постачання у зв’язку з заворушеннями на Близькому Сході, звідки надходить багато нафти, а також тим, що Індія й Китай виробляють більше автівок і світовий попит на пальне зростає.

Президент обіцяє впровадити реформу на Волл-Стріт, щоб запобігти біржовим маніпуляціям з цінами.

Конгрес, каже Обама, мусить узаконити нові, подвоєні стандарти економічності автомобільних двигунів. Це зменшить споживання нафти на 12 мільярдів барелів. Законодавці також повинні скасувати податкові пільги нафтовим компаніям в обсязі 4 мільярдів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG