Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко проситиме прокуратуру розслідувати напад на неї депутата від Партії регіонів


Народний депутат, член фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Ірина Геращенко проситиме прокуратуру розслідувати напад на неї народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника під час виборів мера Обухова Київської області.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Після кількох дзвінків і скарг щодо порушень на виборах мера Обухова поїхали з колегами – депутатами на виборчі дільниці спостерігати за перебігом голосування і підрахунком голосів. Мені дісталася 13 дільниця. Там довірена особа кандидата від ПР почала мене впритул в обличчя знімати на IPad, вимагати, аби я вийшла з дільниці. А потім заявився нардеп від ПР Петро Мельник, взяв мене під руки, підняв і просто намагався винести з дільниці», – зауважила Геращенко.

Вона заявила, що «вперше зіштовхнулося з тим, що проти мене застосували фізичну силу. Реально мене захистили міжнародні спостерігачі. Якщо так чинять з жінкою – нардепом, то що ці ПР-вські депутати робитимуть з іншими спостерігачами на парламентських виборах».

Геращенко має намір написати скаргу у прокуратуру і вимагає розглянути цей вчинок на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин уже доручив Комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту, а також фракції Партії регіонів з’ясувати ситуацію щодо застосування сили до народного депутата Ірини Геращенко (НУ-НС) з боку народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника. Він вибачився від імені парламенту перед Геращенко.
XS
SM
MD
LG