Доступність посилання

ТОП новини

Іващенку можуть винести вирок уже в квітні – прокурор


Захист екс-керівника Міноборони знову наголошує, що справа сфальсифікована
Захист екс-керівника Міноборони знову наголошує, що справа сфальсифікована
Київ – У квітні може бути оголошений вирок у справі колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка, припускають представники держобвинувачення. Утім, уже тепер вони вважають провину підсудного доведеною. Водночас сторона захисту знову заявляє про фальсифікацію матеріалів справи і звертає увагу на тенденційний підхід слідства.

Слідчі у справі проти Валерія Іващенка не намагалися встановити істину, а цілеспрямовано доводили провину обвинуваченого. Про це заявив сам підсудний під час засідання Печерському районному суді.

«Зверніть, будь ласка, увагу, і я прошу потім це питання окремо дослідити: чому до передачі в суд матеріали були переформатовані, порівняно з тим, коли ці матеріали надавалися мені та моїм адвокатам для ознайомлення? Залишилися навіть сліди: сторінки 104 та 105 стали сторінками 167 та 168. Відтак, під час ознайомлення я якісь документи пропустив. Це фальсифікація», – наголосив Валерій Іващенко.

Суд досліджує докази і готується до допиту Іващенка

Утім, прокурори висловлюють упевненість, що підсудний разом із захистом намагаються затягти розгляд справи, який уже добігає кінця. Вже досліджено більше половини із 38 томів справи і в квітні суд може сформулювати вирок, повідомив Радіо Свобода керівник групи обвинувачення, прокурор Петро Коваль.

«Це вже 41-ше засідання у цій справі. Справа розглядається другий рік. Зараз ми вже фактично закінчили судове слідство і досліджуємо докази, які є у матеріалах. Наступна стадія судового розгляду – це допит підсудних. Після цього відбуватимуться судові дебати і закінчення судового слідства. Зрозуміло, що підсудному не хочеться прискорювати розгляд цієї кримінальної справи, то заявлялися клопотання про те, що матеріали кримінальної справи сфальсифіковані. Я гадаю, що це просто тактика захисту», – сказав Петро Коваль.

Іващенка звинувачують у чужих злочинах – адвокат

У свою чергу адвокат Валерія Іващенка Борис Нечипоренко наголосив на тому, що його підзахисний під час перебування на посаді тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони зробив усе, від нього залежне, для того, щоб унеможливити незаконний продаж державного «Феодосійського судномеханічного заводу» за заниженою вартістю. Відтак, на лаві підсудних мають сидіти інші люди, зауважив захисник.
Це фальсифікація. Був порушений порядок не Іващенком, а особами, які безпосередньо займалися продажем майна
Борис Нечипоренко

«Це фальсифікація. Підсудним був виявлений один із моментів цієї фальсифікації. По-друге, у діях Іващенка взагалі немає ніякого складу злочину і не може бути, оскільки він не має ніякого стосунку до незаконної реалізації майна. Був порушений порядок не Іващенком, а особами, які безпосередньо займалися продажем майна», – наголосив Нечипоренко.

Головне управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року порушило кримінальну справу за звинуваченням Валерія Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод». Екс-керівника Міноборони затримали в серпні 2010 року. Стосовно нього обрали запобіжний захід – взяття під варту.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG