Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську закрили єдину в місті геріатричну поліклініку


У Дніпропетровську в рамках медичної реформи закрили єдину в місті геріатричну поліклініку, яка діяла при міській лікарні №19 і обслуговувала 13 тисяч пенсіонерів на рік. Про це Радіо Свобода повідомили співробітники колишньої поліклініки.

За їхніми словами, усіх медичних працівників закладу змусили написати заяви на переведення на роботу до інших лікарняних закладів міста. Вони також розповіли, що «мав бути якийсь наказ із обласного управління охорони здоров’я, але його так і не показали».

На думку колишнього завідувача поліклініки Івана Терещенка, закриття пов’язане з медичною реформою: усі вузькоспеціалізовані медичні заклади міста мають перейти на баланс області, а вже обласні чиновники вирішуватимуть доцільність утримання. «Нас зібрав головний лікар і зачитав листа з облохорони здоров’я про недоцільність утримання закладу. Нам сказали: якщо буде потреба, то потім організують таку поліклініку. Однак поки вони не бачать такої необхідності», – зазначив Іван Терещенко.

У департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради підтвердили інформацію про закриття геріатричної поліклініки, однак детальний коментар пообіцяли надати пізніше.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, тим часом обурені пенсіонери – колишні пацієнти поліклініки направили листа голові Дніпропетровської обласної ради Євгену Удоду та голові облдержадміністрації Олександру Вілкулу з вимогою відновити роботу медзакладу. Люди також встановили намет, де збирають підписи за відновлення поліклініки.
XS
SM
MD
LG