Доступність посилання

ТОП новини

Іспанія виходитиме з кризи власними силами – міністр економіки


Іспанія має намір вийти з фінансової кризи «власними силами, не вдаючись до допомоги зі сторони». Про це в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив іспанський міністр економіки Луїс де Гіндос Хурадо.

За словами міністра, на Іспанію чекає «дуже важкий рік» із подальшим падінням ВВП і збільшенням кількості безробітних. Водночас він висловив сподівання, що курс жорсткої економії, розпочатий урядом, «закладе фундамент для одужання економіки» в 2013 році і виведе Іспанію з кризи.

Міністр розповів, що попереднє іспанське керівництво «залишило після себе дефіцит бюджету на рівні 8,5% замість очікуваних 6%». «Нам слід добитися зниження дефіциту до 5,3% цього року і до 3% – наступного. Ми твердо маємо дотримуватися цієї мети», – наголосив Луїс де Гіндос Хурадо.

Країни єврозони нині борються з економічною кризою. Найбільше від неї потерпіла Греція, яка була змушена звернутися за багатомільярдною фінансовою допомогою до міжнародних кредиторів. Водночас у зоні ризику також Італія й Іспанія.
XS
SM
MD
LG