Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав Тимошенко з’явитися на розгляд справи ЄЕСУ наступної суботи


Київський районний суд Харкова постановив сьогодні, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має з’явитися на засідання о 10-й ранку наступної суботи, 28 квітня, коли суд почне розгляд справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На нинішньому попередньому засіданні у справі суддя Костянтин Садовський не задовольнив жодного з клопотань, які оголосили вчора і захист Тимошенко, і держобвинувачення.

Зокрема, він не бачить підстав для закриття справи щодо ЄЕСУ, для притягнення до відповідальності слідчого СБУ, який веде справу, і не вбачає можливості зупинити розгляд справи до повного видужання Тимошенко. Також він не задовольнив клопотання захисту про проведення відео- і фотозйомки під час слухання справи.

Коли суддя виголосив своє рішення, присутні в залі народні депутати від фракції «БЮТ-«Батьківщина» та прихильники Тимошенко зустріли це вигуками «Ганьба!».

Учора й сьогодні суд у Харкові провів попередні слухання у справі. Тимошенко заявила, що просить провести ці слухання за її відсутності «у зв’язку з важким станом здоров’я».

У цій справі Юлію Тимошенко звинувачують в організації цілої низки фінансових зловживань у часи, коли вона керувала корпорацією ЄЕСУ чи фактично контролювала її.

Біля будівлі Апеляційного суду Харківської області, в якій відбувалося засідання Київського райсуду Харкова, відбулася акція супротивників Тимошенко, трохи далі від будинку зібралися її прихильники. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, в цих акціях брали участь приблизно по тисячі осіб.
XS
SM
MD
LG