Доступність посилання

ТОП новини

Онлайн-бізнес в Україні небезпечний? (огляд преси)


Київ – На державних шахтах знову накопичилися чималі запаси вугілля – 400 тисяч тонн. Вугільний профіцит виник, бо на внутрішньому ринку небагато охочих купувати дороге й не завжди якісне вітчизняне вугілля, переконані експерти газети «День». Відтак держава вдалася до іншого методу збуту. Було ухвалене рішення, що металурги викуплять цей запас. Однак навряд чи такий підхід здатен вирішити хронічні проблеми вугільної галузі, зазначає видання. Виправити кардинально ситуацію здатна лише комплексна реформа галузі. Про це газета наголошує в статті «Хто купить нерентабельні шахти?»

У цьому ж числі «День» пише, що мати успішний онлайн-бізнес в Україні стає небезпечно. Це стало очевидним після обшуку податківцями офісів і складів найбільшого інтернет-магазину країни Rozetka.ua. До того ж, днями Верховна Рада може розглянути в другому читанні законопроект, що дозволяє закрити будь-який інтернет-ресурс чи файлообмінник без рішення суду. Публікація називається «Не вставляйте пальці в розетку».

«Газета по-українськи» пише, що своїми діями стосовно Rozetka.ua, податкова знизила вартість усіх українських інтернет-компаній. І обіцяє для індустрії масу проблем, це факт. Вирішити які, на думку газетярів, можна лише одним способом – грошима, як і всі подібні проблеми в Україні. Хто платить, у того все буде добре. Через це інтернет-компанії по можливості перебиратимуться за кордон. А Україна не отримає жодних податків із їхніх прибутків.

У новому навчальному році українським школярам доведеться читати романи Джоан Роулінг, Пауло Коельо, Веди і Коран. Як інформують «Ізвєстія в Україні», Міносвіти розробило нову програму із всесвітньої літератури для учнів 5-9 класів. З неї виключили «Айвенго» Вальтера Скотта, «Фауста» Гете, «Маленького принца» Сент-Екзюпері. Про інші зміни в шкільній програмі йдеться в матеріалі «Гра в класики»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG