Доступність посилання

ТОП новини

Над четвертим енергоблоком ЧАЕС розпочато спорудження об’єкту «Укриття»


Сьогодні, 26 квітня, у річницю аварії на Чорнобильській АЕС, розпочато монтажні роботи зі зведення арки нового конфайнменту над зруйнованим четвертим енергоблоком.

У церемонії запуску технологічного циклу будівництва арки взяли участь Президент України Віктор Янукович, а також посли країн-донорів чорнобильського фонду «Укриття» і представники Європейського банку реконструкції та розвитку.

У своєму виступі Віктор Янукович зазначив, що ця конструкція за своїми масштабами «не має аналогів у світі». «Від імені України висловлюю велику подяку всім країнам-донорам Чорнобильського фонду «Укриття» за їхнє розуміння і дієву підтримку нашої держави в подоланні найбільшої в історії людства катастрофи», – наголосив він.

Запуск будівництва арки над четвертим енергоблоком ЧАЕС є визначальним етапом у рамках спорудження нового чорнобильського саркофага, основна функція якого полягає в обмеженні розповсюдження радіоактивних речовин.

Кошти на будівництво нового конфайнменту зібрали країни-донори фонду «Укриття», розпорядником коштів є ЄБРР. На спорудження нового конфайнменту планується спрямувати близько 990 мільйонів євро. Спорудження об’єкту «Укриття» має завершитися до жовтня 2015 року.
XS
SM
MD
LG