Доступність посилання

ТОП новини

Львівські міліціонери відповідатимуть за катування людей


Львів – У Львові затримано п’ятьох працівників Державної служби охорони, які 21 квітня катували двох чоловіків в одному з закладів харчування міста. Ще один причетний міліціонер – у шпиталі. Потерпілі, над якими знущались львівські правоохоронці, отримали тяжкі тілесні пошкодження і перебувають у лікарні. Прокуратура Львівщини порушила кримінальну справу. Міліцейське керівництво обіцяє звільнити винних, а на весь особовий склад незабаром очікує позачергова атестація.

Жорстоке побиття трапилось 21 квітня о 5-й годині ранку. Працівники закладу харчування викликали Державну служби охорони, бо двоє чоловіків за півгодини до закриття, не хотіли покидати приміщення. На камері відеоспостереження, без звуку, зафіксовано, як двоє правоохоронців Державної служби охорони жорстоко б’ють двох чоловіків, а ще двоє міліціонерів спостерігають за знущанням. Загалом до побиття причетні шестеро правоохоронців

Про цей факт начальник УМВС у Львівській області Олександр Рудяк дізнався увечері 25 квітня від журналістів. Генерала міліції про інцидент одразу ж не повідомили ні начальник Сихівського райвідділу полковник Ігор Гимон, ні начальник управління Державної служби охорони у Львівській області полковник міліції Олександр Скорняков. Є підозри, що вони обидва намагались приховати факт і їх очікує звільнення з органів внутрішніх справ.

Триває розслідування за участю групи працівників МВС, до складу якої увійшли представники Департаменту внутрішньої безпеки, інспекції з особового складу та Департаменту Державної служби охорони Міністерства внутрішніх справ.

«Оці міліціонерчики підривають авторитет міліції»

Генерал-майор міліції Олександр Рудяк заявив, що міліціонери катували людей. Відзнятий правоохоронцями матеріал, на якому показаний один із потерпілих чоловіків у шпиталі, вимагає для перегляду надміцних нервів. Кадри вражаючі.
Коли працівники міліції, які мають певні владні повноваження, знущаються над людьми, то хто поважатиме міліцію
Олександр Рудяк

«Поки що не можу сказати, скільки людей буде звільнено з органів внутрішніх справ. Однозначно, всі працівники, які брали участь у побитті, будуть звільнені і проти них порушені кримінальні справи. Для мене особисто, як працівника міліції, це ганьба. Оці міліціонерчики підривають авторитет міліції, перекреслюють все те, що нами напрацьовано, що розслідувано. Буде подання до суду про обрання міри запобіжної заходу. Коли працівники міліції, які мають певні владні повноваження, знущаються над людьми, то хто поважатиме міліцію», заявив генерал-майор Олександр Рудяк.

Працівник міліції не має права знущатись над людиною, в якому б стані не була людина і якби би не висловлювалась, наголосив генерал Олександр Рудяк.
Працівник міліції проходить численні психологічні та інші тестування і повинен діяти, згідно обставин, які є
Олександр Рудяк

«Працівник міліції проходить численні психологічні та інші тестування і повинен діяти, згідно обставин, які є. Якщо була непокора, то мали людей доставити у райвідділ для складання адмінпротоколу. Якщо вони скоїли злочин, чинили спротив, то правоохоронці мали застосувати спеціальні засоби чи зброю, щоб це присікти. Є стаття 15 закону про міліцію, де всі моменти чітко передбачені», зауважив керівник УМВС Львівщини.

Через інцидент увесь особовий склад, а це майже 8 тисяч правоохоронців в області, пройде позачергову атестацію. До атестаційної комісії будуть включені також громадські організації і журналісти, що є прецедентом.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG