Доступність посилання

ТОП новини

МЗС сподівається, що німецькі політики не пропонують бойкотувати Євро-2012


У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що неправдивою є інформація німецьких ЗМІ, нібито канцлер ФРН Анґела Меркель розмірковує про «політичний бойкот» Євро-2012 – якщо до початку змагань не буде звільнена Юлія Тимошенко. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на директора департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина.

«Не хотілося б думати, що державні діячі Німеччини здатні реанімувати методи часів «холодної війни» і спробувати зробити спорт заручником політики», – підкреслив він.

Також він нагадав, що кілька років тому, коли висловлювалися сумніви в здатності України встигнути підготуватися до проведення Євро-2012, в ЗМІ активно обговорювалося, що саме Німеччина хотіла б претендувати на чемпіонат, якби УЄФА вирішив не проводити його в Україні.

«Які б розбіжності не виникали у німецьких політиків з урядами інших країн в нашому регіоні, ніхто з них навіть натяком не пропонує бойкотувати великі спортивні заходи, заплановані в цих державах на найближчі роки», – сказав Волошин.

За повідомленнями німецьких ЗМІ, у цій країні наростають заклики бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко

Минулого тижня федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що міністерство закордонних справ Німеччини веде переговори з владою України щодо перевезення Юлії Тимошенко на лікування до берлінської клініки Charité.
XS
SM
MD
LG