Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд: поставки українського сиру дозволять лише після лабораторного контролю


Геннадій Онищенко
Геннадій Онищенко
Росспоживнагляд розраховує найближчим часом отримати для лабораторних досліджень український сир, після чого у відомстві, можливо, дозволять постачання цієї продукції на російський ринок. Про це інформує російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на керівника Росспоживнагляду Геннадія Онищенка.

«Тільки-но ці проби у встановленому порядку надійдуть до нас, відбудуться дослідження і вирішиться питання про відновлення постачань», – зазначив він.

За словами Онищенка, напередодні у нього відбулася телефонна розмова з міністром економіки і торгівлі України Петром Порошенком. «Українська сторона повідомила, нібито проби доставили до Москви в зазначену лабораторію. Але, на жаль, це не так», – заявив очільник Росспоживнагляду і додав: «Всі організаційні питання зняті, крім одного – доставки проб в лабораторію. Поки що немає жодної проби».

Українська сторона наразі не коментувала ці заяви.

Із 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників. У Росспоживнагляді заявили, що українська продукція не відповідає техрегламенту Російської Федерації на молоко й молочну продукцію.

Із лютого в Україну періодично прибувають експерти Росспоживнагляду. Вони, зокрема, вже відвідали і самі сироварні підприємства, яким поки що заборонено постачати продукцію на російський ринок. Однак досі поставки сиру з України в Росію не відновлено.
XS
SM
MD
LG