Доступність посилання

ТОП новини

Дев’яте травня в Запоріжжі – катюші, «прапори Перемоги» і традиційний Сталін


Кількатисячна демонстрація на честь Дня Перемоги відбулася у Запоріжжі.

Проспектом Леніна рушили військові оркестри, міський історичний клуб надав кілька одиниць військової техніки часів Другої світової війни. Багато людей із плакатами і транспарантами стали основою ходи. Представники проросійської громадської організації «Слов’янська гвардія» розгорнули величезний «прапор Перемоги». Представники Комуністичної партії несли прапори із зображенням Сталіна.Два десятки ветеранів, які були спроможні прийти на парад, сіли в автобуси і поїхали слідом.

9 травня в Запоріжжі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Здається, ніби у Запоріжжя повертається традиція масових парадів на честь Дня Перемоги. Якби не партійна символіка, якби не багато модераторів у натовпі, так можна було б подумати. Більшість учасників параду – працівники державних установ, члени Партії регіонів і Комуністичної партії України. Хоча багато запоріжців прийшли на парад добровільно. Символіка опозиційних партій у натовпі практично відсутня.

Парад завершився традиційним мітингом на майдані Леніна біля Дніпрогесу. Там місцеві політики вкотре пообіцяли ветеранам пам’ятати про їхні подвиги й допомагати у всьому. По завершенні зібрання розійшлося парками відпочинку. Там для ветеранів підготували традиційну солдатську кашу на польовій кухні і доволі різноманітну культурну програму.


Попри прогнози, день пройшов без сутичок між правими та лівими. Напередодні, 8 травня, запорізькі правоохоронці проводили «виховні» співбесіди з учасниками чи потенційними учасниками заходів 9 травня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG