Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортери «вимагають перестати їх бити» (ФОТО)


Київські фоторепортери пікетували будівлю МВС, вимагаючи покарати винних у побитті журналіста Віталія Лазебника. Причиною проведення акції, як стверджують організатори, стала «неадекватна реакція міліції на систематичне переслідування журналістів».

Близько 30 фотожурналістів із плакатами з кадрами побиття журналістів та написами «Журналіст – не терорист!», «Я не стріляю! Я знімаю!» прийшли до центрального офісу Міністерства внутрішніх справ.

Як заявляють ініціатори протесту, «останньою краплею» став інцидент із побиттям Віталія Лазебника. Четвертого травня під час зйомки знесення громадськими активістами незаконно збудованої церкви у Києві фотокореспондента Точка.net побили.

Незважаючи на наявність фото, відео та кількох свідків події, міліція відмовилась затримати нападника. Пізніше у МВС не визнавали, що Лазебник є «працівником ЗМІ». Карну справу наразі порушили лише за фактом незаконного знесення незаконно збудованої будівлі. Інцидент із побиттям Лазебника ще опрацьовують.
​Учасники мітингу вимагали порушити кримінальну справу за статтями про умисне нанесення тілесних ушкоджень та перешкоджання журналістській діяльності за фактом побиття Віталія Лазебника й притягнути до відповідальності працівників міліції, які «були на місці злочину, але відмовились виконувати свої обов’язки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG