Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко звернеться до Страсбурзького суду через поширення «конфіденційної» інформації про неї


Захист колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко звернеться до Європейського суду з прав людини через поширення працівниками Міністерства охорони здоров’я України конфіденційної інформації про Тимошенко. Про це на брифінгу перед ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові, де Тимошенко проходить курс лікування, заявила дочка колишнього прем’єра Євгенія Тимошенко.

Вона обурилася тим, що вчора заступник міністр охорони здоров’я України Олександр Толстанов та представники Державної пенітенціарної служби незаконно, на її думку, оприлюднили графік процедур, які проходить Тимошенко.

«Вчора заступник міністра охорони здоров’я і представник пенітенціарної служби поширили інформацію про її лікування всупереч ст. 8 Європейської конвенції (про права людини). Говорили про те, як вона почувається, що вона поправляється, який розпорядок дня. Це не було погоджено ані з лікарем Лутцем Гармсом, ані з моєю мамою. Ми будемо подавати скаргу до Європейського суду (з прав людини)», – наголосила Тимошенко.

Вищий спецсуд на засіданні у вівторок відклав розгляд касації на вирок Тимошенко до 26 червня поточного року й аргументував це рішення відсутністю в залі суду засудженої та необхідністю вивчення додаткових документів.
XS
SM
MD
LG