Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Президента веде Україну до повної ізоляції – Турчинов


Пікет прихильників Юлії Тимошенко під будівлею суду, Київ, 14 травня 2012 року
Пікет прихильників Юлії Тимошенко під будівлею суду, Київ, 14 травня 2012 року
Київ – Захист Юлії Тимошенко звертатиметься до Європейського суду з прав людини, не очікуючи завершення розгляду так званої «газової справи» в українських судах. Про це заявив захисник екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко. За його словами, шлях до такого подання відкрився після того, як Вищий спеціалізований суд переніс більше ніж на місць розгляд касації на вирок Печерського райсуду Києва за звинуваченням Юлії Тимошенко у перевищені посадових повноважень.

Подальший розгляд «газової справи» проти Юлії Тимошенко відбуватиметься у Європейському суді з прав людини, заявив захисник екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко. За його словами, українські судові інстанції, контрольовані владою, ухвалюють у цій справі лише протизаконні рішення.
Закон у цій справі нікого не цікавить. Цікавлять вказівки, якісь плани та схеми
Сергій Власенко

«Суд переніс розгляд справи більше ніж на місяць, щоб затягти і не приймати остаточного рішення. Захист наполягав на розгляді справи. Для цього у нас була заява Юлії Тимошенко, однак, закон у цій справі нікого не цікавить. Цікавлять вказівки, якісь плани та схеми. Я ще раз звертаюся до Віктора Януковича: якщо ви вважаєте, що сьогоднішнім рішенням ви закрили нам дорогу у Європейський суд, то ви помиляєтеся! Сьогоднішнє засідання ми вважаємо остаточним і йдемо до Європейського суду з прав людини», – заявив Сергій Власенко.

Він нагадав, що коли влада була зацікавлена у якнайшвидшому винесенні вироку Юлії Тимошенко, судові розгляди у «газовій справі» відбувалися, незважаючи на відсутність учасників процесу.


Прокурори і судді переймаються здоров’ям Тимошенко?

Утім, розгляд касації, на думку представників держобвинувачення, без засудженої відбутися не міг. Суд вирішив зачекати доки покращиться здоров’я Юлії Тимошенко, запевнила прокурор Оксана Дрогобицька.

«Слухання по суті у Справі Тимошенко не відбулося, справу перенесли за клопотанням державного обвинувачення. Оскільки зараз засуджена Тимошенко перебуває на лікуванні і не може реалізувати своє право, виходячи з норм і вимог національного законодавства, виходячи з практики Європейського суду та норм які містяться у Декларації про захист прав людини, справа перенесена на 26 червня 2012 року», – сказала Дрогобицька.

На запитання журналістів, чи доправлятимуть у цей день Юлію Тимошенко з Харкова до Києва, Оксана Дрогобицька відповідати відмовилася.

«Вони ведуть Україну до повної міжнародної ізоляції»

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду, яка ухвалила рішення про перенесення розгляду порушила низку норм законодавства, вважає заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов. Судді діяли з вказівкою, наголосив він.
В Україні немає правосуддя, і нам це ще раз довели
Олександр Турчинов

«За нашою інформацією, Адміністрація Президента дала команду цим лакеям у чорних мантіях переносити судове засідання під будь-яким приводом. Прокуратура почала «турбуватися» про здоров’я Юлії Тимошенко, вийшла з клопотанням перенести засідання і суд виконав команду Адміністрації Президента. В Україні немає правосуддя, і нам це ще раз довели. Вони вважають, що таким чином затягнуть прийняття рішення Європейським судом. На жаль, такими діями вони ведуть Україну до повної міжнародної ізоляції», – зазначив Турчинов.

21 травня має відбутися судове засідання у справі проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». Олександр Турчинов припустив, що у цьому випадку для прокурорів і суддів хвороба Тимошенко та її відсутність на засіданні не стане приводом для перенесення розгляду.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG