Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: провладна більшість не підтримала законопроект про амністію 13 тисяч осіб, зокрема й політв'язнів


Запропонований народним депутатом, лідером «Фронту змін» Арсенієм Яценюком проект закону про амністію в 2012 році дає можливість звільнити 13 тисяч осіб, що відбувають покарання за малозначні злочини, та припинити політичні переслідування. Про це повідомляє прес-служба депутата. За законопроект проголосували 142 депутати.

Представляючи в парламенті в середу відповідний законопроект, Яценюк наголосив, що закон передбачає зменшення кількості осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі і не становлять значної суспільної небезпеки.

Зокрема, амністію пропонується застосувати насамперед до найбільш незахищених і соціально вразливих категорій засуджених: інвалідів, малозабезпечених, вагітних, онкохворих, тих, які мають на утриманні неповнолітніх дітей або людей похилого віку.

«Сьогодні на тисячу обвинувальних вироків в Україні лише два – виправдальні. Закон дасть змогу звільнити 13 тисяч людей, засуджених за малозначущі злочини, зокрема, з порушенням чинного законодавства», – зазначив він.

Крім того, цей законопроект дасть змогу припинити політичні переслідування в Україні, сказав Яценюк.

«Закон дасть змогу звільнити Україну від політичної і, в майбутньому, економічної ізоляції, яка насувається на нашу державу. Він звільняє від відповідальності осіб, яких сьогодні політично переслідує влада. Йдеться про звільнення Тимошенко й Луценка», – заявив Яценюк.

Представники ЄС заявляють про застосування вибіркового правосуддя в Україні та про політичні причини судових процесів над опозиціонерами. Українська влада звинувачення відкидає.
XS
SM
MD
LG