Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: Симоненко має понести кримінальну відповідальність за виправдання злочинів сталінізму


Лідер КПУ Петро Симоненко має понести кримінальну відповідальність за виправдання злочинів сталінізму, заявляє голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко.

Як повідомили у прес-службі партії, за його словами, насильницька депортація сталінським режимом кримських татар в 1944 році де-юре і де-факто є злочином проти людяності і актом геноциду проти цілого народу. Наливайченко нагадав, що злочини сталінізму були неодноразово засуджені резолюціями Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Парламентської Асамблеї Ради Європи і зобов’язують Україну як члена цих міжнародних організацій.

«Саме тому я вимагаю від Генерального прокурора притягти до кримінальної відповідальності керівника Компартії Петра Симоненка за його ганебні спроби з парламентської трибуни виправдати злочин депортації, який призвів до загибелі понад 46% виселених татар», – заявив Наливайченко.

Петро Симоненко заявив у парламенті, що депортація кримських татар була здійснена для їхнього порятунку, адже у роки Великої Вітчизняної війни 20 тисяч кримських татар перейшли на бік нацистів.

Сьогодні депутати Верховної Ради відхилили законопроект Мустафи Джемілєва «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою».
XS
SM
MD
LG