Доступність посилання

ТОП новини

ОЕСР застерігає від суворої економії


Логотип Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)
Логотип Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в своєму останньому економічному прогнозі, оприлюдненому у вівторок, попереджає, що криза в зоні обігу валюти євро може перешкодити відновленню світової економіки в цілому. Провідні економісти організації закликають лідерів держав зони євро сприяти зростанню економіки, незважаючи на необхідність заходів суворої економії.

Водночас ОЕСР прогнозує зростання економіки США цього року приблизно на 2,4 відсотка і на 2,6 відсотка – в 2013 році.

Доповідь оприлюднили в переддень проведення саміту Євросоюзу, що буде присвячений питанням відновлення економічного зростання.

ОЕСР — це товариство «багатих» країн, які поділяють спільні ідеї. Його країни-члени виробляють 2/3 світових матеріальних цінностей та послуг.

Головною вимогою до членства є поділ принципів ринкової економіки та демократичного плюралізму.

Ядром цієї організації спочатку стали країни Європи та Північної Америки. Нині до ОЕСР входять: Австралія, Австрія, Бельгія, Велика Британія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Ісландія, Ірландія, Італія, Ізраїль, Канада, Корея, Люксембург, Мексика, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Чилі, Швейцарія, Швеція та Японія.

Співробітництво між Україною та ОЕСР здійснюється відповідно до Плану дій, який переглядається та затверджується щороку Координаційною радою у зв’язках з ОЕСР. Відповідальним за співробітництво України з ОЕСР центральним органом виконавчої влади визначене Міністерство економіки України.
XS
SM
MD
LG