Доступність посилання

ТОП новини

Біля будівлі Ради зібралися вже 500 противників законопроекту про мовну політику (ФОТО, ВІДЕО)


Близько 500 людей протестують біля будівлі Верховної Ради України проти розгляду й ухвалення законопроекту, розробленого депутатами Партії регіонів про основи мовної політики.

Протестувальники тримають державні прапори, партійної символіки на мітингу немає. Кількість протестувальників постійно збільшується.

Проїжджу частину на вулиці Грушевського оточили співробітники внутрішніх військ. У прилеглих провулках і Маріїнському парку є значна кількість автобусів із бійцями «Беркута».

Напередодні питання розгляду цього законопроекту призвело до блокування роботи парламенту та бійки депутатів.
Народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Володимир Колесніченко минулого року зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про засади державної мовної політики». У пояснювальній записці зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми); кримськотатарська – в Криму, угорська – в Закарпатській області, румунська – в Чернівецькій. У Партії регіонів заявляють, що законопроект статусу української мови не змінить.
Противники законопроекту про мовну політику зібрались під Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG