Доступність посилання

ТОП новини

Після ліквідації Об’єднання українців Росії в Москві створили Український конгрес


Рішення про створення Українського конгресу Росії – всеросійської організації української громади в Російській Федерації – було ухвалено в суботу на спільному засіданні керівників і членів українських регіональних організацій Російської Федерації та Москви.

Головою правління конгресу обрали Любов Дяченко. До складу правління організації увійшли 13 людей. Упродовж трьох місяців учасники засідання мають зібрати необхідні документи з регіональних відділень, створених у більш ніж половині суб’єктів Російської Федерації, для подачі їх до органів реєстрації.

18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію громадської організації «Об'єднання українців Росії», задовольнивши позов Міністерства юстиції Російської Федерації. «Об'єднання українців Росії» заявило про намір подавати апеляцію на рішення Верховного суду про заборону діяльності організації.

Міністерство закордонних справ України розцінило це рішення як упереджене ставлення до діяльності української діаспори та суперечливий крок у дружбі між країнами.
XS
SM
MD
LG