Доступність посилання

ТОП новини

У Києві нагородили лауреатів конкурсу «Коронація слова»


У Києві нагородили лауреатів конкурсу «Коронація слова»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Києві нагородили лауреатів конкурсу «Коронація слова»

Київ – У столиці відбулася дванадцята церемонія нагородження лауреатів конкурсу «Коронація слова». Літератори здобули нагороди у п’яти номінаціях: «Роман», «П’єса», «Кіносценарій», «Пісенна лірика» та «Твори для дітей». Засновники конкурсу Тетяна та Юрій Логуші кажуть, що кількість творів, що надходить на конкурс, щороку зростає. Вони також розповіли про запровадження нової літературної премії – «Золотий письменник України».

«Коронація слова» – міжнародний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв та пісенної лірики, заснований Тетяною та Юрієм Логушами у 2000 році. За час свого існування він відкрив для читачів понад 250 авторів. Серед них – Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Василь Шкляр. Подавати роботи можуть як початківці, так і професійні письменники. Організатори стверджують, що конкурс був створений для розвитку масової літератури в Україні.

«Без масової літератури немає самої літератури. Це як піраміда: без бази, без основи не може бути вершини. Коли ми заснували конкурс в кінці дев’яностих, ми розуміли, що є якісна література, є хороші письменники, але вони не виходять на широкий загал. І ми зрозуміли, що тут важливо розпочати школу бестселерів», – розповідає Юрій Логуш.

Цього року на «Коронацію слова» надійшло близько шести тисяч творів. Окрім звичних п’яти номінацій, авторів також нагородили спецвідзнаками за найкращий твір на тему мандрів, історико-патріотичний роман та ексклюзивний жіночий твір.

Першу премію в номінації «Роман» отримала Ольга Слоньовська за книгу «Уві сні і наяву або дівчинка на кулі». Друга дісталась Зінаїді Луценко за роман «Необдумана міловиція». Третє місце у цій здобула Міла Іванцова за твір «Граф паралельне читання».

Тетяна та Юрій Логуші також оголосили, що започатковують нову літературну премію «Золоті письменники України». Її мета – відзначити українських літераторів, що найкраще продаються, тож вона надаватиметься письменникам, що видаються накладом понад 100 тисяч примірників.

«В нас вже є один «золотий» автор – це Люко Дашвар, вона видається накладом до 300 тисяч, і це є український бестселер. Братимуться до уваги навіть переклади, тобто це можуть бути автори, що перекладаються, але мають наклад понад 100 тисяч», – розповіла Тетяна Логуш.

Вручення премії відбудеться вже у жовтні цього року.
  • Зображення 16x9

    Євгенія Олійник

    Кореспондент і карикатурист, працюю на Радіо Свобода з серпня 2011 року. Водночас здобуваю освіту в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG