Доступність посилання

ТОП новини

85 відсотків місць у готелях Львова заброньовані на дні матчів


Львів – За три дні до початку чемпіонату Євро-2012 у львівських готелях можна знайти вільні місця навіть сьогодні. На дні матчів зайняті 85% номерів у готелях, у період між матчами – близько 65%. Де і за скільки зупиняються гості Львова у ці дні?

Ще два місяці тому знайти номер у львівському готелі за поміркованою ціною було марно. Власники готелів виставляли клієнтам додаткові умови: замовлення приймали щонайменше на 5 днів проживання, а ціни підняли у 5-10 разів. Однак брак попиту і водночас досвіду у власників готелів змусив знизити ціни.

За даними на сьогодні, від 8-го до 18 червня у Львові заброньовані всі місця лише у чотирьох із майже 60 готелів. Викуплені передовсім готельні місця, які зросли у ціні не більше ніж у тричі, тобто, доба проживання становить від 1600 до 2500 гривень.
Сувеніри для туристів
Сувеніри для туристів

Львівські готельєри почуваються обдуреними

Генеральний директор «Євроготелю» Вікторія Лесюк розповіла Радіо Свобода, що у них немає вільних місць на час Євро. Місця забронювали переважно гості з Німеччини і США.

«Чому зараз у готелях впали ціни? Бо 90% готелів на ринку у 2009 році підписали угоди з агенцією «Туя». Вони замовляли готелі від 1 червня до 3 липня – гарантували людей на цей час. Але зняли бронь і лише залишили ніч у дні матчів. Готелі зрозуміли, що їх обдурили. Бо дні матчів продаси, а що між тими днями? Я це передбачила, і ми розірвали угоду, бо я хотіла мати гарантії», – поділилася своїм досвідом Вікторія Лесюк.

Вболівальники, для яких задорогі місця у львівських готелях, можуть знайти вільні номери у хостелах. Тут вартість поживання за добу становить від 250 до 400 гривень і на сьогодні залишилось понад 700 місць. 300 гривень коштує проживання на добу в гуртожитку і є, щонайменше, дві тисячі вільних місць.

Львів’яни пропонують гостям безкоштовне проживання

До того ж, львів’яни підтримали ініціативу безкоштовного проживання «Friendly Ukraine». Координатор проекту у Львові Іванна Фединчук повідомила Радіо Свобода, що нині є 39 пропозицій від львів’ян. Одна львівська родина готова прийняти від двох і більше гостей Євро.

За даними мерії, до Львова на Євро приїде понад 30 тисяч іноземних вболівальників із квитками і понад 10 тисяч – без квитків.

Загалом місто на час проведення Євро відвідає щонайменше 400 тисяч туристів, очікує виконувач обов’язків начальника управління туризму Львівської міськради Галина Гриник.

Зона вільна від Євро
Зона вільна від Євро
«Ми сподіваємось, що люди, які вирішили приїхати до Львова на день, вирішать тут залишитися на довше. Також сподіваємось, що люди з інших приймаючих міст вирішать приїхати до Львова», – каже Галина Гриник.

У Львові проживатиме один день лише одна футбольна збірна – із Нідерландів. Футболісти розмістяться у центрі в готелі «Нобіліс». Із ними прибуде їхня обслуга, навіть кухарі.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG