Доступність посилання

ТОП новини

«Сльозогінний газ у першому читанні» (огляд преси)


Київ – Третя спроба українців захистити країну від «геноцидного» Закону про регіональні мови була не такою вдалою, як дві попередні, констатує газета «Україна молода». 234 депутатські голоси за фактично офіційну двомовність в Україні – таким був результат голосування. Видання зауважує, що парламентська опозиція, яка мала намір зірвати голосування щодо цього законопроекту, нині чеше потилицю і щось говорить про «несподіванку». Докладніше з оцінкою дій опозиції видання знайомить в статті «Сльозогінний газ у першому читанні».

Російська мова у статусі регіональної, а фактично другої державної – це механізм прихованої маніпуляції, за якою криється зазіхання Росії на українські території. Про це стверджує газета «День».

У цьому ж числі експерт газети «День» переконує, що нинішня система оподаткування в Україні – соціально несправедлива. Податковий акцент зроблений на оподаткуванні бідних, а для багатих створили податкову «спрощенку». Зараз бідні й багаті платять однакову ставку оподаткування із зарплати. Але ж, як нагадує економіст, власники бізнесу отримують головний дохід не з зарплати, а з дивідендів, які оподатковують на рівні 5 відсотків, депозитів (жодних податків) та цінних паперів. Однак, на думку експерта «Дня», уряд олігархів та мільярдерів у бідній країні не допустить реального оподаткування багатих. Про це йдеться в матеріалі «Формування уряду мільярдерів – найбільша помилка Президента».

Євро-2012 буде екзаменом на політичну й ментальну готовність України до євроінтеграції. Відтак, як радить «Газета по-українськи», треба утримуватися від образливих закликів і проявляти толерантність та гостинність. А ось влада, хоча й сподівалася на якийсь політичний чи іміджевий позитив, його нема й не буде, стверджує видання. Майже всі країни розмістили свої делегації в Польщі. За цих умов результат українських футболістів не має ніякого значення. Бо за збірну можна вболівати не в тій країні, де екс-прем’єр сидить у в’язниці, наголошує газета.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG