Доступність посилання

ТОП новини

Мовний законопроект схвалили завдяки домовленості між опозицією та більшістю – Литвин


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголошує, що вчорашнє голосування за мовний законопроект відбулося за домовленостями між опозицією та парламентською більшістю.

Про це він заявив сьогодні на засіданні парламенту, коментуючи обвинувачення на його адресу з боку деяких народних депутатів у тому, що він вчора порушив регламент при голосуванні за даний законопроект.

Литвин наголосив, що він жодної норми регламенту не порушував.

«Ви виконали між собою взаємні домовленості, а потім для прикриття перед людьми, виборцями своїх домовленостей ви хочете скинути всю вину на голову Верховної Ради», – наголосив Литвин, звертаючись до сесійної зали.

При цьому він додав: «Шановні колеги, це не робить вам честі, бо деякі ваші дії нагадують курку, яка тікає від півня і думає, чи не дуже швидко я біжу».

Литвин закликав і опозицію, і парламентську більшість працювати над законопроектом з мовного питання при підготовці до другого читання.

5 червня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Опозиція, яка нібито мала план зриву голосування, заявила після голосування, що опозиційні депутати «просто фізично не встигли зорієнтуватися», оскільки Литвин раптово переніс розгляд питання.
XS
SM
MD
LG