Доступність посилання

ТОП новини

Діти-сироти пікетували Дніпропетровську міську раду


Тетяна з дітьми вже рік живе прямо в приймальні громадської організації
Тетяна з дітьми вже рік живе прямо в приймальні громадської організації
У п’ятницю будівлю Дніпропетровської міської ради пікетували діти-сироти та представники правозахисної організації «Допоможемо дітям». Вони вимагають від міської влади розв’язати питання з надання житла або місць у гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Дві молоді мами з числа дітей-сиріт, яким нема де жити, принесли під стіни міської ради своїх немовлят.

За словами учасників акції, зараз у Дніпропетровську не мають житла близько 600 дітей-сиріт, а в цілому в області таких кілька тисяч. Між тим житло від держави отримують одиниці, а проект «соціального гуртожитку» для сиріт так і залишився на папері.

«Сьогодні ми прийшли сюди з вимогою визнати дітей-сиріт такими, що опинились у скрутних життєвих обставинах. Друге – кожну дитину взяти на облік і поставити в чергу на житло», – сказав керівник правозахисної організації «Допоможемо дітям» Мик ола Кожушко.

Посадовці міської ради, які вийшли до пікетувальників, запевнили, що проблема житла для дітей-сиріт в місті вирішується. Як зазначила начальник управління служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко, 2012 року в Дніпропетровську міськвиконком виділив дві квартири чотирьом дітям-сиротам. Посадовці також зазначили, що створення соціального гуртожитку для дітей-сиріт вже розпочалось: приміщення виділене, однак коштів з бюджету на його реконструкцію поки не надійшло.

За офіційними даними, зараз у Дніпропетровську на обліку перебуває майже 2 тисячі дітей-сиріт віком до 18 років, 304 дитини є власниками квартир, 915 дітей мають закріплене за собою житло. Інші житла не мають.
XS
SM
MD
LG