Доступність посилання

ТОП новини

Милі львів’яни і божевільні водії – перші враження німецьких фанів


На балконі вболівальники вивісили прапори Німеччини та України
На балконі вболівальники вивісили прапори Німеччини та України
Львів – У п’ятницю збірні Німеччини та Португалії прибули у Львів. Їх зустріли за українською традицією – короваєм. Маленькі львів’яни бігали за автографами футболістів. Але більшість футбольних фанів приїдуть у Львів завтра, у день матчу. За цю добу львівський аеропорт прийме 46 авіарейсів, з них 10-чартерні. В суботу очікується у п’ять разів більше чартерних рейсів. Прикордонний і митний контроль футбольні фани проходять за лічені хвилини.

Відбудованою дорогою на пункт пропуску Шегиня-Медика і в зворотньому напрямку зустріла лише два автобуси з футбольними фанами і поодинокі приватні автомобілі. Німецькі, португальські і польські прапори на машинах свідчили, що це їдуть уболівальники. На пункті пропуску – жодної черги. Водії не приховували задоволення, що давно так комфортно не перетинали кордон.

– Стоїмо більше півгодини. Їду раз у три місяці і доводить стояти по кілька годин.

– Хвилин 15 чекаємо. Ситуація просто ідеальна.

«Сьогодні просто чудово, ходити одне задоволення. Я машину тримаю на польській стороні, маю маленький бізнес, переношу товар» – це вже слова людей, які перетинали кордон пішки.

Те, що немає черг на українсько-польському кордоні, є вислідом спільного контролю, який під час Євро здійснюють українські і польські прикордонники на польському боці на 11 пунктах пропуску з Європейським Союзом.

На Медиці у чотирьох віконечках за лічені хвилини митники і прикордонники оформлюють документи. Заступник коменданта на пункті пропуску в Медиці Роберт Інглот зазначив, що спільний контроль виявився дуже ефективним.

«Всі процедури пристосовані так, щоб максимально скоротити час, пов’язаний з оформленням документа, відкриття багажника. Маємо дуже очікуваний ефект від спільного контролю», – каже польський прикордонник.

Кордон під час Євро: без черг і проблем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Наплив уболівальників на кордоні очікують у суботу

Для вболівальників створена окрема смуга для проїзду на кордоні. До того ж прикордонники попередньо отримали списки членів команд і делегацій. Окрім цього, у дні проведення Євро значно менше мешканців прикордоння перетинають кордон. Бо розуміють, що їм не вдасться по шість-сім разів на день переносити пішим переходом м’ясо і продукти.


«Ми прогнозуємо найбільший наплив людей сьогодні після обіду і вже завтра, відповідно до тих заявок, які нам надійшли», – повідомив начальник Мостиської прикордонної служби Олександр Крук.

Переважна більшість уболівальників прибуде у Львів у суботу організованими групами. Чимало німецьких і португальських фанів мешкають у Польщі, в прикордонних містах. Бо це дешевше і водночас чимало готелів запропонували спеціальні вигідні умови проживання. Вони приїдуть у Львів за кілька годин до матчу і повернуться одразу ж назад.

Європейців налякали Україною

Британка Саманта, з якою розмовляла на кордоні, пояснила, чому багато англійських уболівальників побоялись приїхати в Україну. «Одна з причин у тому, що погано говорили про Україну в Лондоні, з чим я взагалі не погоджуюсь. Я з радістю відвідую Україну, це чудова країна», – зазначила жінка.
Фани з Німеччини
Фани з Німеччини

Тим часом молоді фани з Німеччини, студенти відкинули страх і приїхали у Львів підтримати свою збірну.

– Ми були трохи налякані, особливо наші батьки. Нам багато говорили, що тут багато бандитів і кримінал. Але ми собі сказали, що ми все одно їдемо. Ми не бачили бандитів, нічого подібного. Тут є багато поліції. Львів дуже гарне місто. Ми живемо у хостелі, не у центрі, це дешево.

– Ми бачимо багато милих людей і божевільних водіїв.

В одній із львівських квартир на площі Ринок, навпроти Ратуші, оселились четверо фанів із Німеччини. Вони мають квитки на всі матчі збірної своєї країни. На балконі вболівальники вивісили прапори Німеччини та України, сидять і милуються Львовом.

А ось фан-зона у центрі міста наразі не є багатолюдною і популярною серед гостей і львів’ян. Можливо, відлякують високі ціни на харчі і пиво.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG