Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Британії відхилив подання Ассанжа про повторний розгляд


Прихильники Ассанжа вважають, що йому може загрожувати смерть через діяльність WikiLeaks
Прихильники Ассанжа вважають, що йому може загрожувати смерть через діяльність WikiLeaks
Верховний суд Великої Британії повідомив сьогодні, що відхилив подання засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, в якому той просив повторно розглянути справу про його екстрадицію до Швеції.

Із таким проханням звернулися днями його адвокати після того, як Верховний суд наприкінці минулого місяця остаточно підтвердив можливість цієї екстрадиції, але передбачив можливість такого звернення, бо адвокати Ассанжа стверджували, що не мали змоги належно ознайомитися з деякими доказами.

Це була остання можливість для Ассанжа у Великій Британії перешкодити своїй екстрадиції. Він іще може звернутися до Європейського суду з прав людини, який може зупинити екстрадицію на час розгляду справи.

Джуліана Ассанжа затримали в Великій Британії за шведським ордером іще в грудні 2010 року. У Швеції його звинувачують у сексуальних злочинах. Сам засновник WikiLeaks вважає себе невинним, а своє переслідування – політично мотивованим.

Попередніми кількома роками сайт WikiLeaks опублікував сотні тисяч таємних документів різноманітних відомств США, в першу чергу Пентагону й Держдепартаменту, а також численні конфіденційні документи, що стосуються інших країн.
XS
SM
MD
LG