Доступність посилання

ТОП новини

Законопроект опозиції щодо скасування недоторканності направили до Конституційного Суду


Конституційний Суд України
Конституційний Суд України
Верховна Рада України направила до Конституційного Суду законопроект опозиції щодо скасування недоторканності депутатів, Президента та суддів.

За це проголосували 389 народних депутатів із 428 зареєстрованих у сесійній залі.

Направлення до Конституційного Суду проекту закону, внесеного заступником голови Верховної Ради, одним з лідерів партії «Батьківщина» Миколою Томенком і ще двома депутатами з фракції «БЮТ-Батьківшина», Сергієм Міщенком і Сергієм Сасом, підтримали 173 члени фракції Партії регіонів, 99 депутатів від «БЮТ-Батьківщини», 51 член фракції НУНС, 25 комуністів, 20 депутатів від Народної партії, 8 членів групи «Реформи заради майбутнього», а також 13 позафракційних депутатів.

Законопроектом пропонується вилучити із Конституції положення, які забезпечують недоторканність не тільки народних депутатів, а й Президента України та суддів усіх рівнів.

Представники Партії регіонів вважають законопроект надто радикальним і пропонують позбавити недоторканності лише депутатів. У партії сподіваються, що законопроект такого змісту, поданий парламентською більшістю, ухвалять уже в вересні.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав законопроект опозиції «профанацією, яка загострюється перед виборами».
XS
SM
MD
LG