Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат Ландік звернувся до прокуратури через оприлюднення журналістами його SMS-переписки


Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу щодо кількох журналістів інтернет-видання LB.ua. Про це повідомляє саме видання, посилаючись на відповідний запит прокуратури, що надійшов до редакції.

«Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах», – йдеться в повідомленні.

Депутат просить порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України – «порушення таємниці листування, вчинене щодо державних чи громадських діячів».

«Ця стаття передбачає покарання у вигляді ув’язнення від трьох до семи років. У заяві пана Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор нашого видання Максим Левін», – повідомляє інтернет-видання.

18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua сфотографував, як народний депутат Володимир Ландік у сесійній залі парламенту надсилає SMS стосовно долі свого сина Романа Ландіка, який у той момент перебував під судом за обвинуваченням у побитті дівчини.
XS
SM
MD
LG