Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про масові порушення під час ухвалення мовного закону


Парламентська опозиція заявляє, що закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено у вівторок з великою кількістю порушень.

«По-перше, цього законопроекту не було в порядку денному. По-друге, процедури голосування про включення його до порядку денного не відбулося. Третє – до цього закону було внесено понад 2 тисячі поправок. Четверте – відповідний парламентський комітет не підготував порівняльної таблиці. І п’яте – все, що можна було порушити під час ухвалення цього закону, було порушено», – сказав на брифінгу у Верховній Раді лідер «Фронту змін», народний депутат фракції НУНС Арсеній Яценюк.

За його словами, «це зразкове голосування бандитів, а не народних депутатів».

У свою чергу, віце-спікер парламенту, представник фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Томенко обурився тим, що під час ухвалення цього закону хтось проголосував його карткою. Він заявив, що звернеться до суду і прокуратури з приводу голосування його карткою.

«Я думаю, вперше в історії виникла ситуація, коли бандити не лише блокували трибуну, а й голосували моєю карткою за законопроект про мови, оскільки, напевно, не знали, чи вдасться їм забезпечити голосування», – наголосив Томенко.

Зі свого боку представник більшості, регіонал Ярослав Сухий сказав у коментарі Радіо Свобода, що ухвалювали закон відповідно до законодавства.

«Відбулося повноцінне обговорення цього закону. Ніколи ні в одному парламенті світу меншість не керує більшістю», – зазначив він.

Верховна Рада України на засіданні у вівторок 248 голосами ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», що значно розширює сферу застосування російської мови.
XS
SM
MD
LG