Доступність посилання

ТОП новини

Україна оскаржить рішення Страсбурзького суду щодо Луценка


Первинне ознайомлення з ухвалою Європейського суду з прав людини в справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка свідчить про наявність підстав оскаржити його, заявив у вівторок урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький.

За його словами, які наводить прес-служба Міністерства юстиції, клопотання про те, щоб передати справу на розгляд Великої палати Страсбурзького суду, яка відіграє в ньому роль апеляційної інстанції, вже готують і подадуть його, як і належить, протягом трьох місяців.

При цьому Кульчицький нагадав, що до набуття чинності ухвала Європейського суду з прав людини не має виконуватися і не створює для сторін ніяких правових наслідків.

Європейський суд із прав людини оголосив у вівторок своє рішення, яким визнав затримання і арешт Юрія Луценка таким, що порушує права людини, і зобов’язав Україну виплатити йому 15 тисяч євро моральної компенсації.

При цьому рішення суду ще не набуло чинності – кожна зі сторін може оскаржити його в тримісячний термін, звернувшись до Великої палати Страсбурзького суду з проханням переглянути справу.
XS
SM
MD
LG