Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк хоче достроково переобрати і парламент, і Президента


Арсеній Яценюк та В'ячеслав Кириленко. Акція протесту проти закону про мову
Арсеній Яценюк та В'ячеслав Кириленко. Акція протесту проти закону про мову
Після того, як в нелегітимний спосіб проголосували за закон про засади мовної політики, в країні виникла повномасштабна політична криза. Про це заявив сьогодні один із лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

«Так звана стабільність Януковича рухнула остаточно, більше міфу про стабільність немає», – сказав Арсеній Яценюк сьогодні на прес-конференції.

За його словами, основний винуватець цієї кризи «персонально Президент Янукович», який у неправовий спосіб сформував коаліцію, а потім провів через Конституційний суд нелегітимну конституційну реформу.

Коментуючи слова Президента про можливість дострокових парламентських виборів Арсеній Яценюк, зазначив, що логічно було би провести одночасно дострокові парламентські і президентські вибори.

Сьогодні раніше Президент України Віктор Янукович не виключив, що, якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів».

Учора, 3 липня Верховна Рада України 248 голосами ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», що значно розширює сферу застосування російської мови. Парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

На ранковому засіданні в середу голова Верховної Ради Володимир Литвин та заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявили про свою відставку.
XS
SM
MD
LG