Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: лише за день є великі результати в боротьбі проти мовного закону


Яценюк: «Ми показали «Беркутові», як ми любимо Україну»
Яценюк: «Ми показали «Беркутові», як ми любимо Україну»
Лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявив у середу під вечір на мітингу, що триває під стінами Українського дому в центрі Києва на захист української мови, що лише за день українці своїм волевиявленням добилися великих результатів.

«Перше: ми показали «Беркутові», як ми любимо Україну. Друге: Володимир Литвин подав заяву про відставку з посади голови парламенту. Третє: Віктор Янукович сказав, що дуже боїться українського народу, і не приїхав під Український дім. Четверте: Литвин сьогодні заявив про те, що цей закон ним підписаний не буде», – сказав Яценюк.

У свою чергу, голова київської «Свободи» Андрій Іллєнко закликав не зупинятись на цьому і «тримати взятий плацдарм».

«Всі, хто має можливість, має лишатись тут ночувати. Всі, хто має можливість, має закликати своїх друзів, побратимів, родичів, колег приходити сюди, їхати сюди з інших регіонів. Товариство, вітаю вас із нашою маленькою перемогою», – заявив Іллєнко.

Із закликом до учасників акції, яку назвали безстроковою, залишатися під стінами Українського дому протягом ночі виступив і Микола Томенко, який теж подав у відставку з посади заступника голови парламенту.

Народні депутати заявляють, що теж чергуватимуть із демонстрантами і вночі, і кажуть, що судова заборона на масові заходи в центрі Києва не стосується цієї акції, бо це, за їхніми словами, зустріч народних депутатів із громадянами.

У четвер демонстранти планують уранці продовжити акцію під стінами Верховної Ради.

У вівторок Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який значно розширює сферу застосування російської мови. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень.
XS
SM
MD
LG