Доступність посилання

ТОП новини

Партії шукають красномовних агітаторів (огляд преси)


Київ – В Україні стартує сезон, коли студентам та пенсіонерам можна буде підзаробити на виборах. Із 1 серпня починаються агітаційні кампанії політичних партій, які йдуть в парламент. На сайтах і в соцмережах вже з’явилося чимало пропозицій підзаробити на виборах агітаторами або спостерігачами. Газета «Сегодня» дізнавалася – які вимоги до кандидатів і скільки обіцяють платити за роботу. Зокрема, за один день агітаторам в залежності від того – село це чи місто – обіцяють від 60 гривень до 150. Що ж до вимог, то шукають осіб не молодших за 18 років, з приємною зовнішністю і вмінням впевнено говорити. Стаття називається «Робота на виборах: красномовним».

Дописувач газети «День» переконує, що сьогодні політичний вибір в українців такий же сумний, як і 2010 року: або бездарна та боязка опозиція, або Партія регіонів назавжди. До нинішньої опозиції автор статті ставиться як до засобу очищення країни та як до предмету одноразового використання. Виконавши свою історичну місію, нинішня опозиція повинна буде поступитися місцем здоровішим і адекватнішим силам, наголошує дописувач.

Українські виробники сиру поспішають надолужити згаяне за перші п'ять місяців року, коли їм фактично був заборонений доступ на російський ринок, і активно нарощують поставки. Експорт сиру, починаючи з травня, зростає. Однак, як констатують «Економічні відомості», незважаючи на активізацію поставок, обсяги зовнішньої торгівлі поки далекі від показників минулого року.

Із нового року головна функція БТІ – інвентаризація квартир і будинків – стане необов'язковою при укладенні угод купівлі-продажу. Крім того, у бюро відібрали реєстрацію прав власності та оренди житла. Цим тепер займеться Міністерство юстиції та приватні нотаріуси. Експерти «Ізвєстій в Україні» вважають, що у змінах є свої переваги та недоліки. З одного боку, зареєструвати нерухомість можна буде швидше, простіше і навіть дешевше. З іншого, може збільшитися число афер та небезпечного перепланування квартир.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG