Доступність посилання

ТОП новини

Іран заперечує свою участь у теракті в Болгарії


Рештки автобуса після вибуху 18 липня 2012 року
Рештки автобуса після вибуху 18 липня 2012 року
Іран категорично відкидає звинувачення ізраїльської влади в причетності до теракту в аеропорту болгарського міста Бурґас, де в середу під час вибуху загинули п’ятеро туристів з Ізраїлю і водій їхнього автобуса – місцевий житель.

Як наголосив сьогодні представник іранського Міністерства закордонних справ Рамін Мехманпараст, Тегеран завжди засуджував і вважав нелюдськими будь-які теракти, спрямовані проти ні в чому не винних громадян.

Ліванське шиїтське угруповання «Хезболла», пов’язане з Іраном, яке, за твердженням Ізраїлю, також може стояти за вибухом у Бурґасі, назвало звинувачення на свою адресу «сміхотворними».

Раніше ізраїльський премֹ’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що напад в Болгарії «був скоєний за участі угруповання «Хезболла», головного злочинного спільника Ірану. Ця атака – частина глобальної кампанії терору, за якою стоять Іран і «Хезболла», – переконаний Нетаньяху.

Вибух, скоєний, як вважають, смертником, стався в той момент, коли туристи, які прибули з Тель-Авіва літаком, сідали в автобус. Загалом загинуло сім осіб, включно зі смертником. Десятки людей були поранені.

Особистість смертника поки не встановлена. Агенції повідомляється лише, що в чоловіка були знайдені фальшиві американські водійські права.

Слідство продовжує вивчати записи камер спостереження, які відобразили можливого злочинця.
XS
SM
MD
LG