Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна федерація журналістів вимагає зупинити переслідуванням ЗМІ в Україні


Міжнародна федерація журналістів і її регіональна організація, Європейська федерація журналістів, вимагають, щоб Президент України Віктор Янукович поклав край переслідуванню інтернет-видання LB.ua і телеканалу TВi.

Про це повідомили в Комітеті Незалежної медіа-профспілки України.

«Ми дуже стурбовані цими останніми переслідуваннями засобів масової інформації, особливо з наближенням парламентських виборів у жовтні цього року, – сказав президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бумела. – Це виглядає як частина знайомої схеми використання судів для залякування засобів масової інформації під час виборчої кампанії».

«Ми повністю підтримуємо вимоги НСЖУ і Незалежної медіа-профспілки України про те, що Президент Янукович бере на себе відповідальність за це погіршення і мусить діяти зараз для збереження незалежної журналістики в Україні», – наголосив глава Європейської федерації журналістів Арне Кьоніґ.

Прокуратура Печерського району Києва відкрила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата України Володимира Ландіка (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua. Крім того, раніше щодо діяльності телеканалу ТВі було порушено кримінальну справу за результатами перевірки роботи каналу, що проводилась у квітні 2012 року.
XS
SM
MD
LG