Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР дає гроші на метрополітен у Дніпропетровську


У Дніпропетровську в п’ятницю офіційно підписали кредитну угоду між Україною та Європейським банком реконструкції і розвитку про кредит для завершення будівництва метрополітену, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Із боку банку в підписанні взяв участь директор Департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Жан-Патрік Марке.

Європейський банк реконструкції та розвитку відкриває Україні для добудови метро у Дніпропетровську кредитну лінію на суму в 152 мільйони євро.

За даними прес-служби обласної державної адміністрації, експлуатаційна довжина другої пускової ділянки – 4 кілометри, до неї ввійдуть три нові станції: «Театральна», «Центральна» і «Музейна».

Кредит надається строком на 15 років з відстрочкою виплати тіла кредиту на 4 роки. «Враховуючи високу комерційну привабливість проекту, ставка складає Euro LIBOR+1%, що є однією з найнижчих ставок», – зазначено в повідомленні.

Як заявив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, найближчим часом оголосять тендер, який визначить компанію-будівельника.

Будівництво метро в Дніпропетровську триває понад 30 років. Цей метрополітен є одним із найкоротших у Європі і складається з єдиної лінії з лише шести станцій довжиною менш як 8 кілометрів, подорож якою триває менш як чверть години. До того ж ця лінія зовсім не охоплює центру міста, йдучи від вокзалу в бік однієї з околиць.

Наразі споруджуються ще три згадані станції в центральній частині Дніпропетровська. Їхня добудова була пріоритетним об’єктом до Євро-2012, поки місто претендувало на право проведення чемпіонату, потім через нестачу коштів роботи зупинили.
XS
SM
MD
LG