Доступність посилання

ТОП новини

Вітамін D проти смерті і таємниці обличчя


Група учених із американського університету в Орегоні провела дослідження, яке свідчить про те, що знижений рівень вітаміну D підвищує смертність у людей похилого віку на 30 відсотків. Дослідження опубліковано в інтернет-виданні Science Daily.

Учені, зокрема, проаналізували дані понад чотирьох тисяч пацієнтів, яким було більше ніж 60 років. Епідеміолог Елен Сміт впевнена, що люди похилого віку повинні обов’язково робити тести на вітамін D. І насамперед це стосується хворобливих і слабких людей.

Слабкість характеризується кількома критеріями. Це слабкість м’язів, сповільнене пересування, перевтома, знижена фізична активність і втрата ваги. Згідно з дослідженням, у слабких учасників експерименту, як правило, спостерігався брак вітаміну D. Через це вчені радять приймати щодня додатки вітаміну D.

Це вважається особливо важливим у зимових умовах і насамперед у північно-кліматичних зонах, тобто там, де спостерігається брак сонячного проміння. Учені вважають, що сонце є вагомим фактором підтримки належного рівня вітаміну D в організмі людини.

Що ховається в обличчі?

Що стається, коли ви спонтанно посміхаєтесь і як це дається взнаки на вашому віці? Двоє комп’ютерних аналітиків із Амстердамського університету, Тео Геверс і Алі Салах, створили спеціальну програму, яка може читати вік людини, аналізуючи її обличчя.

В експерименті брали участь майже півтисячі учасників. Програмісти фотографували обличчя кожного з них: просили змінювати вираз обличчя від посмішки до розгніваності або суму, або ж подиву чи страху. Потім учені аналізували певні характеристики в змінах обличчя, як наприклад рух куточків губ тощо. Так наповнювали комп’ютерну програму, яка може визначати вік людини, відповідні емоції і поведінку.

При цьому комп’ютер демонстрував точніші дані про вік, порівняно зі здогадками людей. Дослідження також засвідчило, що людина виглядає молодше, коли вона сміється. Однак це стається лише тоді, коли вам за сорок. Якщо вам до сорока, то слід виглядати нейтрально, щоб сприйматися молодше.
XS
SM
MD
LG