Доступність посилання

ТОП новини

«Ніяких скелетів у мене немає, я їх не боюся» – регіонал Олександр Пресман


«Від громадянства українського ніколи не відмовлявся і ніколи не відмовлюся – за жодних обставин»
«Від громадянства українського ніколи не відмовлявся і ніколи не відмовлюся – за жодних обставин»
Одеса – Із наближенням парламентських виборів зростає інтерес громадськості до кандидатів, особливо стосовно їхніх можливих контактів із криміналітетом. Такі зв’язки, зокрема закидають ймовірному кандидату у народні депутати від партії влади, заступнику керівника фракції Партії регіонів у Одеській облраді Олександру Пресману. На сторінках сайту Сrime.in.ua його, зокрема, звинувачують у щільній співпраці з такими кримінальними авторитетами, як Семен Могилевич та Антімос Кухілава, а також закидають заборонене в Україні подвійне громадянство. В інтерв’ю Радіо Свобода Олександр Пресман запевнив, що не збирається приховувати свого кримінального минулого, оскільки його не має.
Від громадянства українського ніколи не відмовлявся і ніколи не відмовлюся – за жодних обставин

– Ви знаєте, все це смішно. Я людина доволі законослухняна. Завжди дорогу переходжу на зелене світло і ніколи не притягався до жодного суду. Будь-яка людина, котра зростала у важкі часи, так звані 90-і роки, котра народилася і виросла в Києві, котра закінчила будівельний інститут, мала тих чи інших знайомих. Я ніколи ні від якої дружби, ні від якого громадянства українського ніколи не відмовлявся і ніколи не відмовлюся – за жодних обставин. А всі ці речі, які сьогодні відбуваються, – це навіть не те що початок передвиборної кампанії, це просто так – поливати брудом люблять всі. Тому коли мені сказали, що у Радіо Свобода є якісь питання, я Вам зателефонував буквально за 5-10 хвилин. Я не ховаюся від тих питань, які Ви ставите.

– Ви ніколи не відмовлялися від українського громадянства – при цьому американське у Вас лишається?

– Ні. Його в мене немає і не було, і не буде. (Раніше Пресман заявляв, що термін дії американського паспорту в нього закінчився 2011 року – Радіо Свобода)

– Такі персони, як Могилевич, Антімос – вони є Вашими знайомими? І чи є ступінь знайомства настільки глибоким, що це можна Вам закинути?
Із Могилевичем я познайомився перший раз років у 45

– Із Могилевичем я познайомився перший раз років у 45, коли почали про нього писати – я вирішив хоча б познайомитися, дізнався, що це за людина. До 45 років я навіть не знав хто це. (ФБР вважає Могилевича одним із найбільших злочинців світу – Радіо Свобода) Ну Антімос, звісно, я розумію, що цю людину я знаю, теж знаю його десь протягом останніх, можливо, 5-7 років. Наші діти – мій син Ілля та його дочка – вони разом займалися якимись спортивними справами. Я не відмовляюся ні від чиєї дружби, я не відмовляюся від якихось знайомств. Я вважаю, що у мене є своя думка, і я вважаю, що моєю думкою – вони, ось ці люди, про яких Ви сказали, – вони теж мають приносити добро людям, яке приношу я.

– Ці скелети у шафі – наскільки це серйозна проблема як персонально для Вас, так і для Партії регіонів загалом?

Ось шафа, там є мої костюми. Ніяких скелетів у мене немає
– Я можу сказати тільки про себе: у мене ось є шафа, там є мої костюми.Ніяких скелетів у мене немає, я їх не боюся і ніколи не боявся.

– Ви збираєтеся вжити якихось заходів?

– Ні. Собака бреше – караван іде.

– Куди Ви розраховуєте дійти зі своїм караваном?

– Туди, де я буду потрібен сьогодні людям, які будуть мене обирати. Ось сьогодні мене обрала Фрунзівка – 74 відсотків віддали за мене свої голоси 2010 року – з божою поміччю, з благословенням Агафангела, за підтримки Партії регіонів. Я певен, що ми разом переможемо, і разом збережемо, і разом примножимо те, що сьогодні за короткий строк вдалося зробити нашому Президентові.

– Найпомітніша з останніх Ваших справ – це кампанія «Канікули з Пресманом». Наскільки вона, по-вашому, вдала?

– Жителі 6 районів Одеської області, це більше ніж 1200 дітей, які сьогодні відвідали православні храми, відвідали дельфінарій, відвідали літературні екскурсії. Є в Одесі чудовий луна-парк, виступав цирк. У цілому, мені здається, що «Канікули з Пресманом», які мені благословив владика Агафангел, для мене це, і для тих людей, які зі мною у цьому беруть участь, а найголовніше для діток ­– вони переросли у справжню дружбу.

– Але при цьому Комітет виборців на Одещині оцінює цю акцію як підкуп виборців, як роботу виключно на вибори, а не на людей.

– А я завжди говорю одне і те ж: нехай вони зроблять хоча б половину того, що робить Пресман. І хай вони розцінюють, як вони це хочуть. Ніякого стосунку до підкупу це не має. Це діти, вони не голосують, у них мають залишитися гарні спогади від проведених канікул. Вони мають з новими силами прийти – особливо це стосується православ’я, котре ми маємо закладати у наших дітях із дитинства.

– Чому для Вас таке важливе благословення Агафангела? Ви є православною людиною?
Я православна людина вже протягом 7 років

– Я православна людина вже протягом 7 років, я будую храми, я не розпочинаю жодної своєї справи, доки не отримаю благословення Агафангела. У селі Ільїнка я збудував церковно-приходську школу, вчора відкрив там дитячий майданчик. Я сьогодні православна людина, яка живе у православній вірі і гідно представляє там тих людей, про яких можна сказати – надійна людина.
XS
SM
MD
LG