Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада: Людмила Йосипенко принесла Україні п’яту бронзову медаль


Людмила Йосипенко
Людмила Йосипенко
Британка Джессіка Енніс стала олімпійською чемпіонкою в семиборстві. Вона підтвердила статус лідера і в останньому виді програми – бігу на 800 метрів.

Українка Людмила Йосипенко, яка перед початком останнього виду йшла третьою, змогла втримати свою позицію. Вона випередила литовку Аустру Скуйте, яка йшла другою, але поступилася росіянці Тетяні Черновій, яка перед бігом на 800 метрів була четвертою.

Українську багатоборку могла випередити також німкеня Лілі Шварцкопф, але судді дискваліфікували її за передчасний перехід зі своєї доріжки на старті бігу.

За сумою семи видів олімпійська чемпіонка Джессіка Енніс набрала 6955 балів, встановивши національний рекорд Великої Британії. Срібна призерка Тетяна Чернова здобула 6628 балів, бронзова медалістка Людмила Йосипенко має 6618 балів, встановивши особистий рекорд.

Ще одна українка Ганна Мельниченко фінішувала дев’ятою, олімпійська чемпіонка Пекіна Наталя Добринська знялася зі змагань після невдачі в секторі для стрибків у довжину.

Згодом стало відомо, що арбітри задовольнили протест німецької команди і скасували дискваліфікацію Лілі Шварцкопф. Таким чином, Людмила Йосипенко залишилася без нагороди.

XS
SM
MD
LG