Доступність посилання

ТОП новини

До Януковича у Крим вирушає делегація: говоритимуть про «мовний закон» (СПИСОК)


До Президента України Віктора Януковича з Києва у Крим вилітає група представників української інтелігенції, які закликатимуть главу держави не підписувати закон про засади державної мовної політики.

Як розповіла Радіо Свобода радник Президента Ганна Герман, до групи увійшли хоровий диригент Анатолій Авдієвський, письменниця Марія Влад, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, письменник Іван Драч, композитор Андрій Демиденко, директор Інституту літератури НАН України Микола Жулинський, директор Інституту українознавства Петро Кононенко, перший Президент України Леонід Кравчук, поет Павло Мовчан, ректор Львівської національної музичної академії Ігор Пилатюк, директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька, архітектор Лариса Скорик, письменник Дмитро Стус.

Раніше українські ЗМІ оприлюднили листа до Віктора Януковича від актора Богдана Ступки, ще перед його смертю, та поета Івана Драча, які попередили про те, що вийдуть з Гуманітарної ради при Президентові України, якщо вона не засудить мовний закон. Вони назвали його спробою «узаконити русифікацію України».
XS
SM
MD
LG