Доступність посилання

ТОП новини

США: Ромні дають більше грошей для агітації, ніж Обамі


Мітт Ромні та Барак Обама (зліва на право)
Мітт Ромні та Барак Обама (зліва на право)
Нью-Йорк – Кандидат у президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні випередив нинішнього президента-демократа Барака Обаму за обсягом коштів, зібраних на агітаційну кампанію. І хоча рейтинг суперників зараз приблизно однаковий, успіх Ромні у збиранні коштів може погіршити позиції Обами, вважають експерти.

За підрахунками штаб-квартири Мітта Ромні, колишнього губернатора штату Масачузетс, у липні внески прихильників на його агітаційну кампанію становили 101 мільйон 300 тисяч доларів. Прихильники президента Обами зібрали на третину менше – 75 мільйонів.

Усього на кінець липня до скарбниці республіканського кандидата надійшло 186 мільйонів доларів. Кампанія Обами своїх сукупних даних досі не подавала. Упродовж трьох останніх місяців Ромні випереджає Обаму за збиранням коштів. Це може свідчити про зменшення популярності президента, що пов’язують зі станом економіки.

Рівень безробіття у липні зріс до 8,3%. 13 мільйонів американців шукають роботу, причому стастика не враховує кількості тих, хто взагалі втратив надію на працевлаштування.

Уповільнення економічного зростання

Бен Бернанкі, голова Федеральної резервної системи, виступаючи перед фінансовою комісією Палати Представників Конгресу, зазначив, що хоча економічне зростання від початку року і продовжується, але воно уповільнилося. До того ж, статистика, за словами Бернанкі, не містить важливої інформації щодо стану родин і самопочуття людей.

Досвід недавньої фінансової кризи і наступної за нею рецесії показує значний економічний стрес, його зазнають мільйони людей і сотні громад по всій країні
Бен Бернанкі
«Досвід недавньої фінансової кризи і наступної за нею рецесії показує значний економічний стрес, його зазнають мільйони людей і сотні громад по всій країні», – говорить Бернанкі.

Між тим, успіх Ромні у збиранні коштів пов’язують зі зростанням його популярності після первинних виборів, молвляв, ті, хто раніше підтримував інших суперників, нині всі допомагають кампанії Ромні.

Ми бачимо людей, які раніше робили внески до кампанії Ньюта Гінгріча, Ріка Санторума..., а нині дають Ромні
Ренді Адкінс
Таку думку висловив Ренді Адкінс, відомий професор-політолог з університету штату Небраска. «Ми бачимо людей, які раніше робили внески до кампанії Ньюта Гінгріча, Ріка Санторума, або ж інших кандидатів у перегонах, а нині дають Ромні», – каже він.

Останні опитування громадської думки показують, що Обама і Ромні поки що за популярностю йдуть практично нарівні.
XS
SM
MD
LG