Доступність посилання

ТОП новини

Процедура екстрадиції майора Мельниченка з Італії в Україну триває – Інтерпол


Микола Мельниченко
Микола Мельниченко
Італійська сторона не припиняла і не припиняє процедуру екстрадиції колишнього майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка, затриманого в Неаполі і звільненого ввечері 14 серпня з-під варти, повідомили в середу в Національному центральному бюро Інтерполу в Україні.

«Процедура екстрадиції Мельниченка триває. Влада Італії не звертатиметься з якимись питаннями щодо продовження попереднього арешту Мельниченка», – заявили в українському віддіденні Інтерполу.

У листопаді 2000 року виник «касетний скандал», коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які нібито робив Мельниченко в кабінеті Президента України Леоніда Кучми. Проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів. У вересні 2011 року Мельниченка було оголошено в розшук. Його обвинувачують у розголошенні державної таємниці, підробленні документів та перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства. 3 серпня 2012 року Мельниченка затримали в Італії, і суд Неаполя мав розглянути питання про його екстрадицію.

14 серпня Мельниченка звільнили з-під варти. Раніше Мельниченко заявив, що готовий надати інформацію про вбивство депутата Верховної Ради Євгена Щербаня сину вбитого, Генеральній прокуратурі України та адвокатам екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, яку підозрюють у причетності до цього злочину.
XS
SM
MD
LG