Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбуваються стихійні акції підтримки Pussy Riot (ФОТО)


У Москві від початку ранку відбуваються стихійні акції на підтримку учасниць панк-групи Pussy Riot, яким, як очікується, сьогодні буде оголошено вирок.

Московські активісти міжнародного руху «Anonymous» одягли різнобарвні шапки-балаклави на голови пам’ятникам Ломоносова біля факультету журналістики Московського державного університету, Олександра Пушкіна та Наталії Гончарової на Старому Арбаті, бронзових партизан у московському метро. Фотографії цих пам’яток з’явилися в твіттері.

Акції на захист Pussy Riot відбудуться сьогодні в багатьох містах Росії, також в Україні (біля російського посольства в Києві) та інших країнах світу. За годину до оголошення вироку у будівлі суду домовилися зібратися прихильники Pussy Riot. Серед них – відомі політики, громадські та культурні діячі.

До будівлі Хамовницького суду в Москві поліція стягує значні сили.

Марію Альохіну, Надію Толоконникову і Катерину Самуцевіч звинувачують в хуліганстві за участь в панк-молебні «Богородице, Путіна прожени» в московському храмі Христа Спасителя. Прокурор просив засудити їх до трьох років позбавлення волі. Захист наполягає на виправданні підсудних.
XS
SM
MD
LG