Доступність посилання

ТОП новини

МВС порушило кримінальну справу щодо пошкодження хреста в Києві


Київська міліція порушила кримінальну справу стосовно пошкодження Поклінного хреста біля майдану Незалежності і Жовтневого палацу. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в місті Києві.

«Сьогодні вранці в деяких Інтернет-виданнях з’явилася інформація, що активістки жіночого руху Femen в знак підтримки російської групи Pussy Riot біля Жовтневого палацу в місті Києві спиляли хрест... Попередньо з’ясовано, що цей Поклонний хрест... було встановлено у 2004 році... Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в Києві за цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «хуліганство». Розпочато досудове слідство», – мовиться в повідомленні.

Сьогодні активістки жіночого руху FEMEN спиляли бензопилою і повалили Поклінний хрест у центрі Києва недалеко від майдану Незалежності і Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац)

Сьогодні в Хамовницькому суді Москви мають оголосити вирок Pussy Riot. Марію Альохіну, Надію Толоконникову і Катерину Самуцевіч звинувачують в хуліганстві за участь в панк-молебні «Богородице, Путіна прожени» в московському храмі Христа Спасителя. Прокурор просив засудити їх до трьох років позбавлення волі. Захист наполягає на виправданні підсудних.
XS
SM
MD
LG