Доступність посилання

ТОП новини

Боротьба з хропінням і брехня як ворог здоров’я


Університетська клініка в Берліні провела операцію щодо вживлення стимулятора з метою запобігти паузам у диханні під час сну і захистити від хропіння. Про це повідомляє інтернет-ресурс ScienceDaily.

Пацієнт потерпав від синдрому затримки дихання, що само по собі розцінюється як захворювання, небезпечне для життя людини. В цьому випадку хропіння виникає тоді, коли людина пробує силоміць вдихати повітря в легені.

Імплантація нейростимулятора здійснювалась на зразок вживлення серцевих стимуляторів. За розміром стимулятор є меншим, ніж коробка сірників. Його вживили під ключицю. Від стимулятора до язика і до грудної клітки ведуть два тонких проводи, які підтримуватимуть ритм дихання.

На думку фахівців, перша операція пройшла успішно, що відкриває шлях для масового використання пристрою. Стимулятор вважається дуже дієвим засобом уникнення фатальних наслідків небезпечного захворювання, яке призводить до затримки дихання під час сну. Крім того нейростимулятор може стати ключовим рішенням боротьби з хронічним хропінням.

Неправда як вірус

Інтернет-ресурс Yahoo опублікував дослідження, згідно з яким життя без звички говорити неправду істотно оздоровлює організм людини. Результати наукового експерименту обговорювали під час щорічних зборів активу Американської асоціації психологів.

У дослідженні брали участь 110 волонтерів. Їх розбили на дві групи. Перед першою групою поставили завдання уникати малої і великої брехні протягом десяти тижнів.

Друга група не мала обмежень щодо вживання неправди. Зв’язок між станом здоров’я і вживанням чи невживанням брехні був очевидним.

Учасники першої групи, які уникали неправди, набагато менше скаржилися на головний біль, простуду, різного роду напруження чи нервозність на відміну від тих, хто дозволяв собі навіть незначні прояви неправди.

Професор психології Аніта Келлі впевнена, що життя без брехні напряму асоціюється з ліпшим станом здоров’я. За її словами, справа не в тому, щоб повністю уникати брехні, а в тому, щоб істотно її зменшити. Особливо у випадках, коли нема потреби брехати.

А нью-йоркський психіатр Брайєн Бруно вважає, що принцип уникнення брехні не лише поліпшує стосунки, а й захищає організм від внутрішнього стресу. Бережіть себе.
XS
SM
MD
LG