Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан відкликає посла з Білорусі через брата колишнього президента


Один із оприлюднених в інтернеті фотознімків; людина, схожа на Джаниша Бакієва, – праворуч
Один із оприлюднених в інтернеті фотознімків; людина, схожа на Джаниша Бакієва, – праворуч
Міністерство закордонних справ Киргизстану оголосило в п’ятницю, що відкликало посла країни в Білорусі «для консультацій» через «відсутність реакції білоруської сторони» на вербальну ноту Киргизстану з вимогою негайно арештувати і видати Джаниша Бакієва, брата скиненого президента Курманбека Бакієва.

Киргизстан розшуковує Джаниша Бакієва також через Інтерпол
Киргизстан розшуковує Джаниша Бакієва також через Інтерпол
МЗС Киргизстану днями заявляло, що подало до МЗС Білорусі вербальну ноту з вимогою арештувати і видати Джаниша (Джанибека) Бакієва, якого на батьківщині звинувачують у причетності до вбивства понад 80 демонстрантів проти тодішньої влади його старшого брата Курманбека Бакієва та в низці інших тяжких кримінальних злочинів. Нині в Бішкеку триває процес у справі про загибель демонстрантів над обома Бакієвими заочно і ще над більш як двома десятками тодішніх посадовців.

Киргизстан звернувся до Білорусі у справі Джаниша Бакієва після того, як тиждень тому в інтернеті з’явилися його знімки, зроблені, як стверджують, у Мінську.

Киргизстан також вимагав від Білорусі видати і Курманбека Бакієва, який утік до Білорусі після свого скинення й живе там уже понад два роки, але Мінськ відхилив ту вимогу.
XS
SM
MD
LG