Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваного в замаху на Путіна екстрадують із України до Росії – російське ТБ


Україна екстрадувала до Росії одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна, громадянина Казахстану Іллю П’янзіна, і його вже доставили до Москви, повідомив у суботу російський державний телевізійний «Перший канал». Найближчим часом його почнуть допитувати працівники Федеральної служби безпеки Росії.

Щойно в четвер стало відомо, що Апеляційний суд Одеської області ще в понеділок визнав законною постанову Генеральної прокуратури про екстрадицію П’янзіна до Росії. Тоді про це повідомило агентство «Інтерфакс-Україна». Тим часом у середу речниця Генерального прокурора Маргарита Велькова заявляла, що цей суд іще навіть не призначав дати розгляду скарги П’янзіна на постанову про екстрадицію.

Екстрадиція до Росії другого підозрюваного в цій справі, якого називають Адамом Осмаєвим, припинена за постановою Європейського суду з прав людини, хоча Апеляційний суд Одеської області так само відхилив і скаргу Осмаєва на рішення Генпрокуратури екстрадувати його.

Із запитом про видачу двох фігурантів у кримінальній справі за фактом підготовки замаху на нинішнього президента Росії Володимира Путіна звернулася раніше Генеральна прокуратура Росії.

4 лютого в Одесі під час спеціальної операції затримали підозрюваних, які перебували в міжнародному розшуку, Адама Осмаєва та Іллю П’янзіна. Їх підозрювали у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року. 27 лютого в СБУ підтвердили, що цим затриманням російські та українські спецслужби запобігли планам терористів, які напередодні президентських виборів у Росії, що відбулися на початку березня, готували замах на тодішнього прем’єр-міністра Росії Путіна. У деяких російських політиків та журналістів виникали сумніви щодо реальності такого замаху на російського керівника. Критики також заявляли, що оголошення про викриття замаху на Путіна могло бути частиною політичного піару цього діяча напередодні президентських виборів у Росії, в яких він кандидував і врешті переміг.
XS
SM
MD
LG