Доступність посилання

ТОП новини

Захист виданого Росії П’янзіна не встиг подати звернення до Страсбурзького суду – адвокат


Ілля П’янзін. Кадр з передачі одного з російських телеканалів
Ілля П’янзін. Кадр з передачі одного з російських телеканалів
Захист екстрадованого до Російської Федерації підозрюваного у справі про підготовку теракту проти президента Російської Федерації Володимира Путіна Іллі П’янзіна мав намір оскаржити законність його екстрадиції в Європейському суді з прав людини.Однак, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», адвокат Дмитро Тодоров, який представляв інтереси П’янзіна зазначив, що правоохоронці встигли екстрадувати П’янзіна до того, як звернення було направлено. Згідно з документами, які має Тодоров, екстрадиційний арешт П’янзіна було виконано 23 серпня.

«Правоохоронні органи врахували ситуацію щодо Осмаєва й екстрадували П’янзіна максимально швидко, щоб він не мав шансів залишитися в Україні», – сказав Тодоров.

Крім того, Тодоров висловив думку, що ні прокуратура, ні суд не навели достатніх мотивів для екстрадиції його колишнього підзахисного. А аргументи захисту, по суті, було проігноровано.

Спецслужби Росії і України затримали в Одесі двох чоловіків, які перебували у міжнародному розшуку. Зокрема, уродженець Грозного Адам Осмаєв з 2008 року розшукувався російськими правоохоронними органами за звинуваченням у скоєнні низки злочинів терористичної спрямованості. У квітні Лефортовський суд Москви видав санкцію на заочний арешт Осмаєва і П’янзіна. 22 серпня Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Україна не буде екстрадувати Осмаєва до Росії до рішення Євросуду з прав людини.
XS
SM
MD
LG